Desființarea SIIJ se tranșează marți, în ședința coaliției
Desființarea SIIJ se tranșează marți, în ședința coaliției

Desființarea SIIJ se tranșează marți, în ședința coaliției, dar o decizie va fi luată în urma consultărilor dintre UDMR și USR-PLUS. Vicepremierul Dan Barna a afirmat luni că partenerii de coaliție din UDMR ar trebui să fie de acord cu desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), având în vedere că și USR PLUS a salutat decizia ministrului Mediului, Tanczos Barna, de a semna scrisoarea prin care România se opune planului european pentru protejarea pădurilor.

Sunt pe masă variante noi pentru o decizie finală în privința Secției Speciale. Dacă niciuna dintre variante nu va deveni realitate, discuțiile vor continua până când se va ajunge la un compromis, a afirmat Dan Barna.

Dincolo de epitete de televizor, au avut loc discuții în această săptămână la Ministerul Justiției, împreună cu colegii din coaliție. Mâine (marți, n.r.) vom avea o nouă ședință în care vom încerca să vedem dacă putem ajunge la un compromis prin care preocupările fiecăruia dintre parteneri să-și găsească materializarea și să încheiem acest subiect pe marginea căruia, în mod foarte bizar, toată lumea e de acord, dar nu facem niciun pas înainte – mă refer la desființarea SIIJ. Am mai propus niște variante, vom vedea dacă vreuna dintre ele poate deveni realitate. Dacă nu, atunci o să continuăm discuțiile”, a precizat vicepremierul, citat de Digi24.

Desființarea SIIJ. UDMR vrea ca dosarele de la Secția Specială să fie mutate la Parchetul General, în timp ce Ministerul Justiției vrea ca dosarele să fie anchetate de DNA.

În urmă cu câteva zile, liderul deputaților UDMR spunea că ministrul Justiției, Stelian Ion „alunecă spre stalinism”, iar vicepremierul Dan Barna „a intrat în acest delir”.

Eu sunt un om elegant, îl susțin pe colegul meu de la Mediu în subiectul despre care tocmai am vorbit. În rest, critici de la televizor face fiecare după nivelul său de înțelegere a importanței funcționării acestei coaliții. La ce atacuri am fost eu expus de colegi în actuala coaliție, de-a lungul timpului, câteva cuvinte în plus sau în minus chiar nu fac nicio diferență”, a replicat Dan Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *