Gunoaiele din sectorul 1 nu dispar, explică Octavian Berceanu
Gunoaiele din sectorul 1 nu dispar, explică Octavian Berceanu

Gunoaiele din sectorul 1 nu dispar, pentru că Romprest și Clotilde Armand nu s-au înțeles la preț, spune șeful Gărzii de mediu, Octavian Berceanu.

Problema deșeurilor din cel mai bogat sector al Capitalei este departe de a fi rezolvată, pentru că Primăria și prestatorul de servicii nu s-au înțeles asupra tarifului.

Din păcate, încă nu au căzut la înţelegere vis-a-vis de preţ. Este o diferenţă destul de mare între ceea ce se aşteptau să obţină, autorităţile locale, în negociere cu depozitul de deşeuri şi faptul că depozitul ţine la acest preţ. Se caută de la nivel de Minister, administraţii locale din Bucureşti soluţii pentru aceste stuaţii neplăcute, în contextul în care pot să apară oriunde în ţară”, a declarat Berceanu, la Digi24.

Gunoaiele din sectorul 1 arată și lipsa unui plan integrat la nivelul Capitalei. De asemenea, oficialul Gărzii de Mediu a atenționat cu privire la faptul că Bucureștiul nu are un plan concret de colectare a deșeurilor. În opinia lui Berceanu, acesta trebuia să existe deja de 20 de ani Astfel, în condițiile actuale, problema gunoaielor este abia la început.

Din păcate, trebuie să învăţăm din această lecţie aspră că, orice ne gândim noi să facem în viitor despre deşeuri, trebuie să pornim cu colectare selectivă de la persoana fizică şi trebuie să avem o strategie pe termen lung. Planul acesta de gestiune a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti este la naştere, deşi trebuia să se fi născut de 20 de ani”, a mai spus Octavian Berceanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.