Serviciile secrete daneze dezvăluie că deciziile lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina au fost influențate de medicamentele împotriva cancerului tiroidian pe care liderul de la Kremlin le-a luat.

Ziarul danez Berlingske a vorbit cu un înalt oficial al serviciilor secrete, șeful echipei de analiză a Rusiei al agenției naționale de informații a armatei Danemarcei, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Putin a luat hormoni pentru a trata cancerul tiroidian

Un ofițer al cărui prenume este Joakim a declarat că, în februarie 2022, Vladimir Putin lua hormoni pentru a trata cancerul tiroidian. Foarte probabil, medicamentele i-au afectat capacitatea mintală, susțin serviciile de intelligence militar daneze.

„Iluziile de grandoare” sunt un efect secundar apărut la cei care urmează tratament hormonal de tipul celui utilizat de Putin la acea vreme. „Nu este ceva ce pot spune cu certitudine, dar cred că i-a afectat deciziile când a lansat războiul în Ucraina”, a spus ofițerul. Fără a detalia despre ce tratament hormonal ar fi fost vorba, Joakim a spus că acesta a contribuit și la „fața în formă de lună” pe care liderul de la Kremlin o afișa la începutul anului trecut.

De la startul războiului în Ucraina au fost tot felul de speculații cum că Vladimir Putin ar fi grav bolnav. Ba s-a scris inclusiv că președintele rus ar avea cancer într-o fază terminală.

Chiar un analist politic apropiat Moscovei a dezvăluit că Putin este ținut în viață de medici străini cu medicamente occidentale împotriva cancerului. „Este posibil ca el să se afle în ultimul an la putere”, a declarat presei ucrainene un expert rus.

Pot spune că fără acest tratament nu ar fi rămas cu siguranță în viața publică a Federației Ruse”, a explicat istoricul și analistul politic rus Valerii Solovei. „Este absolut sigur. Putin folosește cele mai avansate tratamente, terapia este țintită și Rusia nu o poate oferi. Aș spune că tratamentul a avut succes. În ciuda acestui fapt, se apropie sfârșitul”, și conform medicilor care îl tratează, pentru că „niciun medicament nu poate avea succes infinit”, relatează „Daily Mail”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *