diana șoșoacă
diana șoșoacă

Schimb dur de replici între Diana Șoșoacă și Alina Gorghiu, luni, în plenul Senatului. Incidentul s-a încheiat cu scoaterea Dianei Şoşoacă din sala de plen, după ce aceasta a comparat starea de alertă din România şi măsurile adoptate pentru combaterea pandemiei cu „experimente de tip Mengele” şi „concepţii naziste”.

Alina Gorghiu a condus ședința de luni, iar Diana Șoșoacă a intervenit la punctul 24 de pe ordinea de zi a şedinţei, referitor la abrogare legii 55/2020, privind introducerea unor măsuri pentru combaterea pandemiei.

„Consider că această lege 55/2020 a produs posibilitatea readucerii a concepţiilor naziste şi a experimentelor de tip Mengele. Dispunându-se legalizarea experimentelor pe oameni fără să existe niciun fel de răspundere a producătorilor de medicamente, vaccinuri şi nici a statului, ducând la pierderea a zeci de mii de vieţi”, spune Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă: „Toate Curţile de Apel au anulat stările de alertă”

„În fapt, pandemia constituie un veritabil experiment social, cu repercusiuni ireversibile, cu abuzuri psihoemoţionale, care afectează grav, pe termen îndelungat şi nelimitat, în primul rând copiii şi adolescenţii, adică viitorul naţiunii. (…) De un an de zile, toate Curţile de Apel au anulat stările de alertă care au fost dispuse de către Guvernul României, deşi avem articolul 53 din Constituţie care spune că nu ai dreptul să atingi esenţa dreptului şi a libertăţii. Prin legea 55/2020 s-a încălcat Constituţia”, a transmis Diana Şoşoacă, în plenul Senatului.

La rândul ei, Alina Gorghiu i-a atras atenţia senatoarei Diana Șoșoacă.

„Nu apreciez deloc lansarea dumneavoastră în afirmaţii care cuprind ideea de nazişti, experimente naziste şi o să vă rog pe viitor, dacă mai doriţi cuvântul, să vă limitaţi expunerea la ceea ce puteţi spune”, citat de RTV.

La scurt timp, Diana Şoşoacă a început să vocifereze în sală, moment în care vicepreşedinta Senatului i-a transmis:

„Fără ţipat din sala de plen, altfel vă rog să evacuaţi sala. Ţipaţi la dumneavoastră acasă. Ne dor urechile. Rog chestorii să scoată afară oamenii care urlă. Dacă nu, vă invit să sunaţi la 112, cămasa de forţă este disponibilă inclusiv pentru doamna Diana Şoşoacă”.

Senatoarei Diana Șoșoacă i-a fost atrasă atenția, de asemenea, și pentru faptul că nu a purtat masca de protecție.

„Ţipatul nu ţine loc de argumente. Ţipatul este în alt mediu, nu în Parlament”, a mai spus Alina Gorghiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *