Criza prețurilor la energie poate fir oprită printr-un mix de soluții, care sunt discutate în guvern, a spus ministrul finanțelor, Adrian Câciu. În perioada următoare se așteaptă o serie de măsuri concrete care să fie aplicabile după perioada de iarnă, când s-au plafonat deja facturile.

„Este un mix de soluţii. Trebuie să afecteze cauzele, să încetăm cu preţurile acestea explozive la energie care până la urmă au dus la încetinirea economiei şi pierderea puterii de cumpărare, dar şi să ne adresăm efectelor pentru că şi populaţia şi economia a plătit facturi foarte mari”, a spus ministrul Adrian Cîciu marți seară, într-o emisiune la Antena 3.

Strategia aplicabilă pentru criza prețurilor la energie este următoarea: pentru luna februarie şi martie este urmărită o zonă de stopare, de plafonare şi compensare a acestor preţuri. Ulterior Guvernul trebuie să continue un mix de măsuri care să se adreseze pe termen mediu şi lung.

Am pus şi eu şi domnul ministru Chesnoiu, pe masă, o serie de soluţii, îl aşteptăm şi pe ministrul Energiei să vină cu un set de măsuri”, a mai declarat Câciu.

El a spus că pentru februarie şi martie facturile sunt plafonate, iar săptămâna viitoare se va veni cu decizia pentru măsurile din aprilie încolo.

Nu s-a ajuns încă în coaliţie, suntem în lucru la Guvern”, a menţionat el.

Dincolo de rezolvarea problemei de costuri, trebuie să ducem şi foarte mulţi bani în economie.

În primul trimestru venim cu un pachet masiv de finanţare a economiei. Peste 17 miliarde de lei ajung în zona IMM-urilor, practic IMM-urile din punctul meu de vedere sunt coloana vertebrală a acestei economii”, a completat ministrul Finanţelor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *