Claudiu Creţu, directorul companiei Termoenergetica, a anunţat în exclusivitate la Antena 3 CNN, cum va fi iarna aceasta pentru bucureşteni.

„Nimeni nu poate şti cum va fi la iarnă. Noi sperăm la o iarnă similară cu iernile precedente, adică să nu avem temperaturi mult prea scăzute, care ar putea pune o presiune suplimentară asupra sistemului. La întrebarea dacă vor fi avarii, eu pot să vă spun cu siguranţă, că în următorii 3, 4, 5 ani, vor fi avarii, pentru că sunt 1.000 de kilometri de reţea, din care s-au înlocuit până acum doar 15-20%. De anul viitor încep lucrările pe fonduri europene, deci remedierea, înlocuirea acestor conducte durează 3, 4, 5 ani de zile”, a anunţat Claudiu Creţu, directorul companiei Termoenergetica.

De asemenea, directorul Termonergetica a vorbit şi despre cele peste 1.000 de blocuri din Bucureşti, care vor rămâne azi şi mâine fără apă caldă, din cauza avariilor în lanţ la sistemul de termoficare.

„Referitor la avarii, da, în acest moment avem câteva lucrări pe magistrale importante, o lucrare în Sectorul 5, în zona Sebastian/Ispirescu, acolo este oprit agentul termic pentru că se lucrează la remediere. Totodată, în zona Mihai Bravu, etc”, a spus Claudiu Creţu.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, în cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 18 spre 19 octombrie 2022, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *