dmitri medvedev vladimir putin

Dmitri Medvedev respinge începerea negocierilor cu Ucraina și spune că războiul va continua până ce va fi înlăturat „regimul dezgustător, aproape fascist” de la Kiev. Fost premier și președinte al Rusiei, Medvedev îl contrazice astfel pe Putin, care se declarase gata să „negocieze cu toate părțile interesate soluții acceptabile”.

Dmitri Medvedev are în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate din Rusia și a declarat că țara sa va continua războiul împotriva Ucrainei și dacă „nu obține garanțiile pe care le cere, lumea va continua să se clatine în pragul catastrofei nucleare”.

Dmitri Medvedev a mai susținut, într-un articol publicat de Rossiiskaya Gazeta și citat de Reuters, că Rusia va continua războiul în Ucraina până când „regimul dezgustător, aproape fascist” de la Kiev va fi înlăturat şi ţara va fi demilitarizată, arată B1TV.

E Occidentul gata să declanşeze un război adevărat împotriva noastră, inclusiv un război nuclear, sub autoritatea Kievului?”, a mai scris Medvdev.

Medvedev a precizat că singurul lucru care îi oprește în acest moment pe occidentali e politica de stat a Rusiei în privința folosirii armelor nucleare.

Occidentul face echilibristică între dorinţa de a umili, ofensa şi distruge Rusia, pe de o parte, şi dorinţa de a evita o apocalipsă nucleară, pe de altă parte”, a continuat Medvedev.

Dacă Rusia nu obţine garanţiile de securitate pe care le vrea, „lumea va continua să se clatine în pragul celui de-al treilea război mondial şi a catastrofei nucleare. Noi vom face tot ce ține de noi pentru a preveni asta”, a mai scris Medvedev.

Însă, Dmitri Medvedev l-a contrazis pe Vladimir Putin în ceea ce privește negocierile.

În vreme ce Putin a declarat sâmbătă că Rusia e gata să „negocieze cu toate părțile interesate soluții acceptabile”, Medvedev a respins complet orice fel de discuții: „Orice negociere cu actuala conducere ucraineană, marionetă, a devenit inutilă anul trecut”.

Totodată, acesta a mai ținut să precizeze că Rusia va depune toate eforturile pentru a se asigura că obiectivele „operațiunii militare speciale”, așa cum numesc rușii războiul din Ucraina, sunt îndeplinite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *