Tichetele de masă de la angajator sunt motive de îngrijorare pentru creștini
Tichetele de masă de la angajator sunt motive de îngrijorare pentru creștini

Tichetele de masă de la angajator sunt motive de îngrijorare pentru unii creștini, care consideră că este „păcat” să se folosească de cardul cu cip pentru a-și cumpăra alimente. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a lămurit această chestiune într-o emisiune radio.

Astfel, o ascultătoare l-a întrebat pe Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, dacă este păcat sau nu să folosească tichetele de masă oferite de angajator. Se pare că unii oameni au îndoieli în privinţa folosirii tichetelor oferite sub formă de card, având impresia că acestea sunt obiecte care aparţin diavolului.

Arhiepiscopul Teodosie a răspuns la întrebarea creștinei, arată B1TV:

Să știți că acele cifre n-au nicio importanță. În Sfânta Scriptură, am spus de atâtea ori, în Cartea Apocalipsei, avem scris expres numărul 666. Nu e în fond răul în cifră, ci în simbol.

Nu e o pecete care intră în noi, nu trebuie să intrăm cu asemenea CIP. Cu asemenea cifre sau bare sau semne de pe un tichet, un aliment, acestea nu sunt în sine lucruri dăunătoare”, a spus arhiepiscopul Teodosie.

Cerceii nu reprezintă o necesitate

În cadrul aceleiași emisiuni, întrebat despre accesoriile pe care le folosesc femeile, Teodosie a subliniat faptul că cerceii nu reprezintă o necesitate și este mai bine să nu fie purtați.

Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei. Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de a nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *