Președintele Bulgariei se opune ajutoarelor militare pentru Ucraina
Președintele Bulgariei se opune ajutoarelor militare pentru Ucraina

Președintele Bulgariei se opune ajutoarelor militare care ar trebui trimise Ucrainei, după ce parlamentul a decis acest lucru. Președintele Rumen Radev îi critică pe parlamentarii care au decis asta, numindu-i „belicoși”.

Parlamentarii bulgari au aprobat trimiterea de ajutoare militare către Ucraina la începutul lunii decembrie, însă președintele țării continuă să se opună acestei decizii, informează Sky News, citat de B1TV.

Rumen Radev consideră politicienii ce a fost de acord cu măsura ca fiind „belicoși”.

Bulgaria face parte din minoritatea țărilor UE care nu au trimis încă armament Ucrainei. „Din nefericire, belicoșii din parlament au decis în mod covârșitor să acorde asistență militară Ucrainei. Astfel, ei au obligat guvernul provizoriu să încheie un acord cu Ucraina în ceea ce privește această asistență”, a spus Radev.

Acesta a specificat că nu vor oferi avioane, sisteme de apărare aeriană sau tancuri, pentru că ar șubrezi puterea forțelor armate bulgare.

Susținerea Ucrainei cu ajutoare militare a mai fost propusă în luna mai, dar Partidul Socialist, ce favoriza Rusia, s-a opus deciziei, fiind partener de coaliție în guvernul anterior.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *