Dominic Fritz a fost validat, astăzi, în poziția de primar al orașului Timișoara, informează Press Alert.

La scurt timp după decizia Tribunalului Timiș, care a judecat contestațiile depuse de trei persoane, Dominic Fritz a anunțat pe Facebook că a avut o discuție cu prefectul Liliana Oneț și învestirea sa va avea loc vineri, la ora 10.

Dominic Fritz a fost validat în funcția de primar al orașului Timișoara

„Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei.Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.

Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale”, a scris noul primar pe Facebook.

„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc.Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a scris Dominic Fritz în mesajul postate pe Facebook.

Dominic Fritz, noul primar al Timișparei, a câștigat alegerile în Timișoara cu 53% din voturi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *