Eugen Tomac, către Marcel Ciolacu: „Poate ne explică liderul suprem al PSD de ce au ales să susţină candidatul USR?”

Eugen Tomac, președintele PMP, îl acuză pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, că „face un joc ieftin” când susţine că şi liberalii l-au votat pe Florin Iordache pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, în scopul „de a salva aparenţele unei înţelegeri evidente” prin care parlamentarii PSD, Pro România şi ALDE l-au susţinut în funcţia de vicepreşedinte al acestei instituţii pe senatorul George Dircă de la USR.

„Am trecut prea uşor peste episodul Iordache ales în fruntea Consiliului Legislativ, dar ne ajută Marcel Ciolacu să nu uităm. În ieşirea de ieri prin care insistă că şi liberalii l-au votat pe Iordache face un joc ieftin pentru a salva aparenţele unei înţelegeri evidente prin care PSD, ProPonta şi Tăriceanu l-au susţinut în funcţia de vicepreşedinte al lui Iordache pe senatorul Dircă de la USR. Nu ştiu cu cine au votat parlamentarii PNL, mai grav este că au stat în sală şi aşa a ajuns Iordache şef pe viaţă al unei instituţii cheie în procesul legislativ”, a scris Tomac, miercuri pe Facebook.

Eugen Tomac, replică către Marcel Ciolacu

El a adăugat că liderul PSD ar trebui să explice de ce parlamentarii din partidul său au ales să susţină candidatul USR, iar lui Dircă îi cere să-şi dea demisia.

„Poate ne explică liderul suprem al PSD de ce au ales să susţină candidatul USR şi de ce au votat, în bloc, pentru candidatul progresist. Sau poate distinsul domn Dircă, în numele moralei politice des invocată de ‘ceata dreptăţii’ din care face parte şi din respect pentru milioane de români care îl detestă pe Iordache, îşi prezintă totuşi demisia din această funcţie. Altfel, rămâne cum s-a votat. Iordache preşedinte şi Dircă adjunctul său”, a transmis liderul PMP, Eugen Tomac.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că probabil „foarte mulţi” dintre parlamentarii PNL au votat pentru Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ pentru ca apoi „să facă scandal” referitor la persoana propusă de PSD la această instituţie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *