Donald Trump a părăsit Casa Albă, îmbarcându-se la bordul AFO
Donald Trump a părăsit Casa Albă, îmbarcându-se la bordul AFO

Donald Trump a părăsit Casa Albă, îmbarcându-se la bordul Aeronavei prezidențiale Air Force One, în ultimul său zbor în calitate de președinte al SUA, pentru că președintele ales Joe Biden va fi investit în funcție miercuri seară, începând cu ora 19, ora României.

În jurul orei 15, ora României, Donald Trump și soția sa, Melania, au părăsit Casa Albă pentru a-i face loc celui de-al 46-lea președinte al Americii, Joe Biden.

Cuplul prezidențial s-a urcat într-un elicopter militar îndreptându-se către baza militară Andrews, unde a avut loc o ceremonie de rămas bun, la care au fost invitați mai mulți prieteni și foști membri ai administrației Trump.

Donald Trump a susținut un discurs la baza militară Andrews, mulțumindu-le apropiaților, familiei și staff-ului prezidențiale care i-au fost alături, timp de patru ani. „Ne vom întoarce, într-o formă sau alta” a spus Donald Trump, cu o aluzie la partidul pe care a anunțat că îl va înființa, pentru că nu mai este dorit în rândul republicanilor. Trump nu a prinunțat numele rivalului său, Joe Biden.

Au fost patru ani extraordinari, ce am făcut noi a fost umitor, după orice standarde: am întărit Armata SUA, am creat Forța Spațială a SUA. Am avut grijă de veterani, care au fost foarte prost tratați înainte, acum pot beneficia de îngrijiri medicale Am promovat cele mai mari reduceri de taxe din istoria SUA. Sper că nu vor crește taxele, dar dacă le vor crește, eu v-am avertizat”, a spus Donald Trump.

Memoriile Vioricăi Dăncilă. Află cum o trata Dragnea și cine i-a cerut să demisioneze

Donald Trump a părăsit Casa Albă. Donald și Melania Trump au plecat apoi la Mar-a-Lago, acolo unde vor avea reședința.

Spre deosebine de alți președinți americani aflați la final de mandat, Donald Trump nu s-a întîlnit cu succesorul său, Joe Biden, și nici nu va lua parte la ceremonia prin care democratul depune jurămânul și va fi astfel, instalat oficial la Casa Albă, relatează B1TV.

După incidentele din 6 decembrie, când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, este așteptată o zi tensionată la Washington.

Peste 25.000 de militari din Garda Naţională au fost trimişi în Capitala federală a Statelor Uite pentru a apăra Dealul Capitoliului, Casa Albă şi Parcul National Mall de posibile incidente.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *