Donald Trump crede că ucrainenii ar fi trebuit să se înțeleagă cu Putin pentru a scăpa țara de distrugere, iar asta ar fi însemnat inclusiv cedarea Crimeei.

Ucraina ar fi trebuit să încheie un acord cu președintele rus, Vladimir Putin, pentru a preveni un război pe scară largă, a spus fostul președinte al SUA în cadrul podcastului The Clay Travis & Buck Sexton Show, relatează B1TV.

Trump a spus că Ucraina ar putea „renunța” la Crimeea sau ar putea accepta să nu adere la NATO.

Ar fi putut renunța la Crimeea. Ar fi putut face ceva cu NATO: ‘OK, nu ne vom alătura NATO’ și ai avea o țară. Cred că Putin a vrut să facă o înțelegere”, a spus Donald Trump.

Trump nu crede că liderul de la Kremlin „a intenționat vreodată” să înceapă un război cu Ucraina, dar acum „este mai probabil ca Putin să obțină toată țara, de când a început deja (să o facă, n.r.)”.

Va prelua întregul teritoriu. Și este foarte, foarte trist să vezi ce s-a întâmplat cu Ucraina”, a spus el.

Putin a folosit tactici de negociere, spune Trump

Donald Trump a numit trimiterea de către Putin a armatei și a echipamentelor la granițele Ucrainei care au staționat săptămâni întregi înainte de invazie drept „tactici mari de negociere”.

„Și când te uiți la aceste clădiri complet arse, toți acești oameni sunt morți. Au pierdut o mulțime de oameni. Acesta este o înțelegere care ar putea fi negociată. Și a adus 200.000 de soldați la graniță pentru a negocia și nu a putut să ajungă la o înțelegere – și acum nu sunt sigur că poți ajunge la un acord atât de ușor”, a mai politicianul american.

Potrivit presei americane, Trump intenționează să anunțe să intre în lupta pentru președinție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *