Un român a fost arestat în Croația, pentr trafic de migranți
Un român a fost arestat în Croația, pentr trafic de migranți

Un român a fost arestat în Croația, pentru trafic de migranți. Tânărul de 21 de ani a fost prns cu migranți din Bangladesh în camion, pe care încerca să-i ducă în Slovenia, evident, fără ca oamenii să aibă documente de călătorie.

Procuratura din Čakovec (nordul Croaţiei) a deschis o anchetă şi instanţa locală a dispus arestarea preventivă a românului în vârstă de 21 de ani. Acesta a încercat să transporte ilegal migranţi din Bangladesh în Slovenia, tratându-i inuman, relatează luni agenţia de presă Hina, preluată de Digi24.

Parchetul a anunţat că românul arestat a fost acuzat de intrare, circulaţie şi şedere ilegală în Croaţia.

Potrivit procurorilor croați, românul a luat pe 24 iulie mai mulţi cetăţeni din Bangladesh care nu aveau documente de călătorie, vize sau rezidenţă aprobată în Croaţia şi spaţiul Schengen, cu intenţia de a-i transporta ilegal într-un camion spre Slovenia. Acolo urma să-și încaseze banii pentru serviciul prestat.

El i-a tratat pe migranţi într-un mod inuman şi umilitor, plasându-i în zona de marfă a vehiculului fără ventilaţie sau spaţiu suficient, unde cu greu puteau respira, spun anchetatorii.

Românul a fost oprit de poliţie la punctul de trecere a frontierei Bukovje din regiunea Medjimurje, precizează sursele citate.

Suspectul a fost arestat preventiv, considerându-se că există riscul să fugă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *