Donețk, una din republicile autoproclamate din Ucraina
Donețk, una din republicile autoproclamate din Ucraina

Donețk, una din republicile autoproclamate din Ucraina considerată pretext pentru ruși ca să pornească războiul își manifestă intenția de a se alipi Rusiei. Denis Pușilin, liderul așa zisei republici spune că acesta era planul separatiștilor care au preluat controlul prin forță al provinciei încă din 2014.

„În ce privește alipirea la Federația Rusă, dorința și aspirația pot fi observate clar încă din 2014, dorința de a fi în Rusia”, a spus Pușilin, citat de agenția de presă a așa-zisei republici, relatează Reuters via Digi24.

Acum, însă, principalul obiectiv, este preluarea granițelor constituționale ale republicii. Apoi vom hotărî acest lucru”, a mai adăugat liderul Donețk, cvasi-statului construit de ruși în 2014, după prima agresiune împotriva Ucrainei.

Comentariile vin la două zile după ce liderul celeilalte regiuni separatiste a spus că intenționează să organizeze un referendum pentru alipirea la Rusia.

Ucraina spune, însă, că un astfel de vot nu ar avea nicio bază legală și ar declanșa un răspuns și mai ferm al comunității internaționale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *