Dosarul caselor președintelui Iohannis a fost clasat. Procurorii au stabilit că nu a comis nicio ilegalitate
Dosarul caselor președintelui Iohannis a fost clasat. Procurorii au stabilit că nu a comis nicio ilegalitate

Dosarul caselor președintelui Klaus Iohannis a fost clasat, în urma deciziei procurorilor Parchetului General. Plângerea a fost depusă de Răzvan Savaliuc, proprietarul site-ului lumeajustiției.ro, apropiat de Antena 3 și PSD.

În dosarul care viza presupusa obținere frauduloasă a două imobile a fost audiată ca martor și soția președintelui, Carmen Iohannis, iar recent a fost decisă soluția de clasare, arată surse judiciare citate de Digi24.

Plangerea îi viza pe sotii Iohannis și pe notarul Radu Gabriel Bucsa din Sibiu, in legatura cu modul in care cuplul prezidential a intrat, din 1999, in posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate in strada Nicolae Balcescu nr. 29 si in strada Gheorghe Magheru nr. 35.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis ar fi refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

Dosarul caselor președintelui Iohannis. Dosarul a fost deschis în 2018 în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.