Dragoș Bolbose este noul vicepreședinte al Federației Române de Judo. Omul lui Gușă l-a învins pe cel al lui Vizer
Dragoș Bolbose este noul vicepreședinte al Federației Române de Judo. Omul lui Gușă l-a învins pe cel al lui Vizer Credit: Solid News

Adunarea Generală Ordinară a Federației Române de Judo (FRJ) a ales astăzi un nou vicepreședinte, în urma demisiei lui Aurelian Bădulescu, care a devenit membru al Curții de Conturi.

Dragoș Bolbose, antrenorul lotului olimpic de juniori, a câștigat funcția cu 69 de voturi (60%), învingând-o pe campioana olimpică Alina Dumitru, susținută de Marius Vizer, care a obținut 49 de voturi (40%), arată Solid News.

Confruntare (in)directă Vizer-Gușă

Alegerile marchează prima confruntare la vot dintre Vizer și Gușă, după conflictul iscat de interviul lui Vizer pentru Fanatik, în care critica dur conducerea FRJ. Marius Vizer a depus plângeri la diverse foruri sportive, inclusiv la Agenția Națională a Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Uniunea Europeană de Judo și Federația Internațională de Judo.

Ședința de alegeri a fost tensionată, având în vedere miza mare a postului. Bolbose, susținut de Gușă, a obținut victoria, consolidând poziția lui Gușă în fruntea FRJ.

Este a doua înfrângere a lui Vizer în fața lui Gușă. În 2021, candidatul susținut de Vizer, George Teșeleanu, a pierdut alegerile pentru funcția de președinte al FRJ, obținând 30% din voturi, în timp ce Gușă a obținut 70%.

Rezultatul alegerilor

Dragoș Bolbose: 69 voturi (60%)

Alina Dumitru: 49 voturi (40%)

Voturi anulate: 5.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *