cătălin drulă
cătălin drulă

Obiectivul USR este acela de a deveni principala forță într-o coaliție după 2024, astfel că partidul nu va accepta o guvernare în care să nu aibă premierul, a declarat Cătălin Drulă, potrivit RFI.

„Am închis această zonă de alegeri interne. Aveam nevoie de un președinte cu mandat deplin. Intrăm într-o nouă etapă acum, o etapă de maturitate și de stabilitate. Prioritatea este consolidarea partidului, să reconstruim acolo unde e nevoie, să ne extindem. Profit de această ocazie să chem alături de noi pe toți cei care se regăsesc într-un proiect modernizator liberal european al României”, spune Cătălin Drulă, după Congresul USR, câștigat cu 71% din voturi.

Președintele USR vrea ca partidul pe care-l conduce să fie prima forță într-o coaliție de guvernare.

„Obiectivul nostru este să fim prima forță într-o eventuală coaliție care urmează alegerilor din 2024, dacă nu vom putea da această majoritate singuri și să putem da premierul în acea guvernare. Cum ajungem acolo? Prin această consolidare. Oamenii identifică deja în USR soluția și dorința de a face. Unde am avut noi un punct pe care-l putem îmbunătăți în perioada următoare este în această zonă de stabilitate, oamenii au auzit de certuri în USR, de tot felul de știri care ne-au pus într-un context, poate, mai negativ în ultima perioadă și asta s-a suprapus peste criza economică ce ne stârnește tuturor neliniște (…). Eu fac un apel direct către cei care ne ascultă, care sunt votanți: să nu mai voteze PSD, PNL, aceste forțe care țin România pe loc și să ne dea cu încredere votul nouă. Or aici vom munci, ca să câștigăm această încredere în următorii doi ani”, adaugă liderul USR.

Întrebat ce va face USR, dacă PSD va rupe coaliția cu PNL, Cătălin Drulă a răspuns: „Da, asta este aproape o certitudine pentru mine, vor fugi de consecințele propriilor acțiuni. Să ne înțelegem, criza economică pe care o traversează România și care este abia la început nu era inevitabilă, cel puțin în amploarea ei. Dimensiunile pe care o va căpăta în România această criză și suferința socială care este abia la început se datorează acestei guvernări PSD-PNL și politicilor pe care le-au avut (…). Eu sunt destul de convins că PSD va fugi de consecințele acestei crize, dar întrebarea este: dacă ei fug de aceste consecințe, românii credeți că nu văd și își mai pun încrederea în unii care lasă după ei potopul? (…). De asemenea, oamenii nu văd ce face PNL?”.

Drulă mai spune că USR nu va accepta să intre la guvernare fără a da premierul.

„Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (…), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional. Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, conchide Cătălin Drulă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *