Preluarea administrației Sectorului 1 de către Clotilde Armand se face într-un mod ostil. Administrația Piețelor Sector 1 este acum în colimator. Franțuzoaica se pregătește să radieze orice urmă de amintire a fostului primar Daniel Tudorache.

Un proiect de hotărâre urmărește desființarea Administrației Piețelor Sector 1, Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1 și Centrului Cultural Sector 1. Practic, Primăria urmează să preia activitatea desfășurată până acum de respectivele instituții din subordinea sa.

„Directorul General al Administrația Piețelor Sector 1 și Directorii Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1 și Centrului Cultural Sector 1 au obligația în calitate de angajatori să asigure propriilor salariați măsuri active de combatere a șomajului în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii” se arată în proiectul de hotărâre.

Practic administrația Armand reușește, printr-o singură hotărâre să schimbe macazul politic în tot Sectorul 1. Angajații vechii trec în șomaj de la instituțiile desființate. Concomitent, Primăria angajează alți oameni sub atenta supraveghere a noilor stăpâni.

Verbal, noua administrație din Sectorul 1 le-a transmis funcționarilor că se vor putea angaja la câteva firme. Acestea ar urma să preia activitatea Administrația Piețelor Sector 1. Nu se cunosc detalii referitoare la cadrul legal. La această structură lucrează peste 30 de angajați. În total, la cele trei instituții sunt peste 100 de oameni care rămân fără locuri de muncă în războiul politic din Sectorul 1.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *