Economii pentru pensie. Oamenii ar trebui să facă economii
Economii pentru pensie. Oamenii ar trebui să facă economii

Economii pentru pensie. Oamenii ar trebui să facă economii pe care să le păstreze pentru momentul în care vor ieși din piața muncii, la pensie, consideră un economist de la BNR, pentru că natalitatea scăzută și migrația pun în pericol sistemul de pensii.

Economistul Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR, sfătuiește viitorii pensionari să facă economii pentru a avea bani la pensie. Experții avertizează că România va avea mari probleme în viitor cu finanțarea sistemului de pensii, relatează Digi24.

 Cristian Popa, membru în CA al BNR: „Cred ca demografia este o mare problemă. Este o opinie personală, ca analist cred că demografia e o mare problemă când vine vorba de pensii, spre exemplu. Îmbătrânim, emigrăm, tinerii care ar trebui să intre în câmpul forței de muncă se duc în alte țări pentru a munci și asta crește „bulgărele”.

Generațiile noastre vor avea o problemă mult mai mare pentru finanțarea pensiilor. Dacă nu economisim pentru a avea niște venituri la pensionare, cu cât facem bulgărele mai mare, cu atât vom avea o problemă mai mare în viitor. Se vede, datele INS arată foarte clar că România va ajunge la sub 14 milioane de locuitori.” a explicat finanțistul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *