Educația sexuală va fi integrată în disciplina Educație pentru viață
Educația sexuală va fi integrată în disciplina Educație pentru viață

Educația sexuală va fi integrată în disciplina Educație pentru viață și va fi obligatorie de anul viitor, a spus premierul Florin Cîțu. Părinții au însă posibilitatea de a retrage copilul, a precizat premierul. Florin Cîțu a făcut aceste precizări după ce în Senat s-a respins legea de introducere pentru educația sexuală în școli, fără acordul părinților.

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia, și o va implementa, ca de anul viitor să introducă o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care vor dori să își retragă copii de la acea clasă, o vor putea face. De anul viitor, va fi introdusă educație pentru viață.

Sunt foarte supărat, pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte așa cum am spus, românii merită transparență.

Este atributul Ministerului Educației de a face curricula pentru anul viitor și va introduce”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Întrebat dacă ar fi votat altfel decât colegii lui liberali în Senat, Cîțu a spus: „Da, aș fi votat altfel”.

Marți, Senatul a respins cererea lui Klaus Iohannis de reexaminare a legii prin care se înlocuiește sintagma „educație sexuală” cu „educație sanitară” și a votat în favoarea formei legii contestate de președinte, care prevede de asemenea necesitatea acordului scris al părinților pentru ca elevii să poată studia această disciplină.

Tot marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune ca participarea la orele de educație sexuală în școli să se facă precum cea la orele de religie: toți elevii să fie înscriși automat, apoi să fie retrași punctual cei pentru care părinții decid acest lucru. Cîmpeanu a mai spus că propunerea Ministerului Educației este ca educația sexuală să facă parte dintr-un concept mai larg numit Educație pentru viață.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *