Ludovic Orban a precizat că s-a hotărâtîn cadrul coaliţiei să demareze procedura de numire a Avocatului Poporului.

Coaliţia de guvernare va demara procedura de numire a Avocatului Poporului, iar votul în plenul reunit al Parlamentului se va da cel mai probabil lunea viitoare, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL, marți seară.

Ludovic Orban: „Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului”.

Orban spune că Fabian Gyula, propunerea pentru Avocatul Poporului, are susţinerea întregii coaliţii, iar votul de validare se va da probabil odată cu cel pentru peședintele CNA.

„Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine, la ora 9.30, vom convoca Birourile permanente reunite. A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura. Procedura presupune audiere în Comisiile juridice reunite, urmate de plen. Mâine vom convoca un plen. De asemenea, va fi necesar un vot pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

„CNA trebuie să se întrunească în plenul său să aleagă un preşedinte care urmează să fie validat. Cel mai probabil o să avem plenul la care se va face votul şi pe Avocatul Poporului, şi pe CNA luni”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Ludovic Orban a adăugat că votul pentru conducerile celor două instituţii nu va fi miercuri, pentru că Parlamentul trebuie să lase timp pentru audierea în comisii a candidatului propus pentru Avocatul Poporului şi pentru că nu este sigur că până miercuri se dă votul în plenul CNA.

Totodată, întrebat dacă propunerea pentru Avocatul Poporului, Fabian Gyula, are susţinerea întregii coaliţii, Ludovic Orban a spus: „Cu siguranţă. Cei de la USR au declarat că nu au nimic împotriva candidatului. Au încercat să aibă o discuţie legată de SIIJ. Cele două probleme nu sunt în conexiune”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.