Electronice SH, modalitatea prin care se introduc în țară deșeuri

Electronice SH, modalitatea prin care se introduc în țară deșeuri de echipamente electrice. A constatat-o șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a afirmat că România nu va fi niciodată „groapa de gunoi” a Europei.

„Nu vom fi niciodată groapa de gunoi a continentului! Un nou container cu produse electronice second-hand din UK urma să fie dus în Vrancea. La verificarea în Portul Agigea Garda de Mediu şi Garda de Coasta au găsit televizoare cu ecranul spart, frigidere vechi de 30 de ani şi deşeuri din plastic. Sub masca electronicelor SH se încearcă permanent introducerea în România a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice DEEE”, a scris, joi seara, pe Facebook, Octavian Berceanu.

”Structurile de crimă organizată din domeniul deşeurilor sunt o ameninţare permanentă pentru sănătatea noastră şi natura în care trăim”, a mai spus Berceanu.

Precizările lui vin după ce un container cu nouă tone de deşeuri, în acte electronice SH, a fost descoperit de autorităţi, joi, în Portul Constanţa Sud-Agigea, acesta sosind din Marea Britanie şi fiind destinat unei firme din judeţul Vrancea, relatează B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.