sinteza zilei elena udrea primul interviu dupa sosirea in romania ce mesaj transmite prin 604103

Elena Udrea își pregătește ieșirea din închisoare în septembrie, odată cu reluarea ședințelor de judecată.

Avocata Elenei Udrea spune că sunt șanse mari ca aceasta să fie eliberată.

”Suntem în fața unei rulete rusești pe situația prescripției și nu numai. Nu cred că putem să discutăm despre o prezivibilitate a soluțiilor, strict pe procedură, în prezent, în România. Cu atât mai puțin pe partea aceasta de prescripție”, a spus avocata la Antena 3.

Avocata Elenei Udrea susține că aceasta nu a beneficiat de nicio zi de libertate de când a ajuns în arestul din România.

”Nu am formulat vreo astfel de cerere până în prezent, ne axăm mai degrabă pe eliberarea ei. Sperăm că totuși justiția din România, până să ajungem la forurile internaționale, va analiza cazul dumneaei și va constata că în dosarul Gala Bute, unde a fost condamnată, avem un președinte de complet care a fost numit indirect de către președintele României în acel complet și de aceea nu a avut parte de un proces echitabil”, a mai spus avocata Elenei Udrea.

Elena Udrea, un nou mesaj din închisoare: ”E pe noroc? E ruleta rusească?”

Udrea critică din nou, pe o rețea socială, justiția care a condamnat-o la închisoare și susține că ”somnul națiunii naște monștrii”.

”Așa cum am precizat, nerespectarea deciziei CCR în cazul Gala Bute de către chiar judecători ai celei mai înalte instante judecătorești din țară, ICCJ, a dus nu doar la arestarea mea ilegală și a dat tonul haosului din justiție. Astăzi s-a ajuns nu doar ca în zone diferite ale țării, Curțile de Apel sa aibă poziții diferite față de Constituție, unele respectând deciziile Curții Constituționale, altele nu, dar chiar și in interiorul aceleiași instante. Mai rău, in cazul meu, nu doar că aceeași instanță, ICCJ, a refuzat să aplice numai în Gala Bute, Decizia nr. 685/2018 și să rejudece dosarul, ci chiar aceeași judecători care o respectă în toate celelalte cazuri similare, la mine nu a ținut cont de ea”, a mai spus Elena Udrea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *