elena udrea
elena udrea

Consiliul Local al Municipiului Drobeta-Turnu Severin, din județul Mehedinți, i-a retras Elenei Udrea distinctia de cetățean de onoare pe care aceasta o primise în 2010.

Fostul primar al Severinului a fost prezent la această sedinta, el fiind cel care – în urmă cu 12 ani – a făcut propunerea pentru ca Udrea să fie numită cetățean de onoare al orșului, iar acum a votat  și el retragerea acestei distincții.

Elena Udrea, închisă în Bulgaria

Judecătorii instanței supreme au amânat pentru 20 iunie dosarul privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Recursul în casaţie este ultima cale extraordinară de atac la care a apelat Elena Udrea pentru a nu executa pedeapsa de 6 ani.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au reluat, luni, dezbaterile în cazul recursului în casație formulat de Elena Udrea și au stabilit că vor pronunța o sentință în acest dosar în data de 20 iunie, conform Observatornews.ro.

Aceasta este ultima cale excepțională de atac pe care o poate folosi Elena Udrea în cazul acestei condamnări. Anterior, ea a depus o contestație în anulare, dar cererea ei a fost respinsă de magistrați.

Elena Udrea a părăsit România, la începutul lunii aprilie, înainte ca ICCJ să pronunțe condamnarea sa la 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. La scurtă vreme după ce a plecat din țară, însă, a fost oprită de la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Statul român a cerut autorităților bulgare extrădarea ei, însă procedurile judiciare din țara vecină încă nu s-au încheiat. Pe 18 mai, judecătorii Curții de Apel de la Sofia au amânat decizia extrădării pentru data de 8 iunie, la ora 15.00.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *