Elevii claselor a XII-a au ultima zi de școală vineri și se pregătesc de BAC
Elevii claselor a XII-a au ultima zi de școală vineri și se pregătesc de BAC

Elevii claselor a XII-a au ultima zi de școală vineri. De asemenea, tot vineri, 4 iunie, este și ultima zi de înscriere a candidaților la prima sesiune a examenului de Bacalaureat în 2021. Probele de competențe nu vor fi susținute, ci vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și în 2020, iar probele scrise la BAC încep în data de 28 iunie.

Examenul de Bacalaureat 2021 va începe pe 28 iunie, cu prima probă, cea scrisă la Limba şi literatura română, a transmis Ministrul Educației, potrivit Digi24.

Calendar Bac 2021, sesiunea iunie – iulie pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a

Calendarul complet de desfășurare a primei sesiuni de Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, în septembrie 2020.

  • 31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 23-25 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • Primele rezultate se vor afişa pe 5 iulie, până la ora 12.00, și tot în aceeaşi zi, până la ora 18.00, se vor putea depune contestaţiile.

Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 9 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa pe data de 9 iulie

Nu se știe dacă vor avea loc banchetele de absolvire

Încă o generaţie rămâne fără amintirea balului de absolvire a liceului. Chiar dacă autorităţile au permis organizarea evenimentelor private, în care sunt incluse şi banchetele, copiii care termină azi liceul ar putea rămâne doar cu „Ultimul clopoţel”.

Directorii de şcoli se tem să organizeze petreceri cu sute de absolvenți. Aceștia spun că relaxarea i-a luat prin surprindere: închirierea unei locaţii pentru banchet s-ar fi făcut, în mod obişnuit, la începutul anului.

Spre deosebire de generaţia trecută, care a ţinut în online festivitatea de absolvire, Guvernul a decis că, de la 1 iunie, festivăţile de sfârșit de an școlar pot fi ţinute, însă doar cu părinţi vaccinaţi, care au test negativ sau dovada că au trecut prin boală.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *