Epidemia de coronavirus din România. „Suntem mult sub linia roșie” a declarat ministrul sănătății, Victor Costache
Epidemia de coronavirus din România. „Suntem mult sub linia roșie” a declarat ministrul sănătății, Victor Costache

Epidemia de coronavirus din România este ținută sub control la acest moment de sistemul medical, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache. Suntem mult sub „linia roșie” și „mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar” a spus ministrul sănătății.

„Ceea ce vrem, prim măsurile de prevenţie pe care le luăm, cu oprirea zborurilor, reducerea traficului, blocarea activităţilor sociale, este să rămânem mult sub acest prag roşu. Noi acum suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar. Dar, de aceea, suntem proactivi şi acesta este punctul forte al Guvernului Orban, echipa de miniştri a fost proactivă, a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China şi avem încă un număr mic de pacienţi dar care se distribuie uniform pe teritoriul României deoarece a fost acest aflux de cetăţeni care s-au întors în România, 90 la sută din cazuri au fost cazuri de import”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Antena 3, marţi seara, potrivit PsNews.

Victor Costache a explicat că strategia de luptă împotriva coronavirusului este una de tip militar şi cuprinde trei faze.

„Strategia de luptă este una de tip militar, este o bătălie logistică şi reuşim împreună să organizăm baza de date. Acum avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu, toate spitalele de boli infecţioase din ţară. Sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi. În faza doi, vom trece pe spitalele de fază doi, se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi cele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”, spune Costache.

Epidemia de coronavirus din România. Ministrul Sănătăţii a mai explicat că la faza a treia, în cazul în care se va ajunge la aceasta, în Bucureşti vor fi montate spitale mobile.

”La nivelul Bucureştiului vom veni cu soluţii intermediare, cu spitale mobile. Trebuie să concentrăm expertiza, nu putem să punem spitalul mobil în câmp, identificăm amplasamente în proximitatea spitalelor de boli infecţioase. Trebuie să fim cu un pas înaintea bolii. Aceste spitale sunt o structură tip container – cort, folosită pe teatrele militare foarte mult”, a mai explicat ministrul.

Până acum, în România au fost confirmate 217 cazuri de infectare cu coronavirus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *