Image default
Actualitate

Slujbele religioase din biserici au fost suspendate în epidemia de coronavirus. Reacția Bisericii Ortodoxe Române

Toate slujbele religioase din biserici au fost suspendate, la fel ca toate adunările publice desfășurate în interior, activitatea restaurantelor barurilor și a unităților de alimentație publică a fost suspendată, cu excepția livrărilor la domiciliu. Toate măsurile au fost luate printr-o ordonanță a Guvernului Orban, în contextul stării de urgență.

În ceea ce privește slujbele religioase, acestea sunt permise doar în afara bisericilor și numai dacă sunt cel mult 100 de persoane, care trebuie să stea la un metru una de alta. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române, preotul Vasile Bănescu, cere credincioșilor să respecte deciziile autorităților și să manifeste grijă creștină față de aproape, arată publicația Știri Pe Surse.

„În conformitate cu noile cerințe legale, cuprinse în ordonanța militară dată în starea de urgență, toate slujbele religioase se vor săvârși doar în aer liber (cu maximum 100 de persoane și cu respectarea distanței de 1 metru între participanți).

Slujbele religioase din biserici. În biserici se pot citi rugăciuni individuale și se poate spovedi (individual).

Îi îndemnăm pe toții clericii și credincioșii să dea dovadă, și în această aspră perioadă, de mult realism creștin și de grijă concretă față de ceilalți. Prudența la care suntem chemați cu toții, în aceste zile, nu înseamnă o clătinare a credinței. Autoizolarea temporară impusă de situația medicală actuală nu înseamnă însingurare și nici ruperea din comuniune cu ceilalți. Dimpotrivă, tocmai acum, aceasta s-ar putea revigora și ar putea surpa zidurile indiferenței care ne separă de obicei.

Claritatea judecății, caritatea inimii și comuniunea în rugăciune sunt roade ale credinței care, într-un asemenea timp al strâmtorărilor și nedoritelor convulsii sociale, este și antidot la virusul fricii și al deznădejdii demobilizatoare” a transmis reprezentantul Patriarhiei Române.

Related posts

Ultimele pregătiri pentru un nou spital modular în București

Alina Angelescu

Bolnavii de coronavirus pot rămâne cu sechele. Ce complicații poate dezvolta COVID-19, explicate de un medic militar

Tăriceanu despre legea privind carantinarea

Alina Angelescu

Leave a Comment