Image default
Actualitate

Epidemia de coronavirus, vârf prognozat în luna aprilie. Se așteaptă o scădere a îmbolnăvirilor în perioada caldă

Epidemia de coronavirus la nivel global va avea vârful în luna aprilie, prognozează specialiștii. n perioada verii, când vremea este mai caldă și mai uscată, numărul infecțiile va scădea simțitor, pe baza estimărilor. Vestea proastă este că virusul nu va dispărea.

Vârful epidemiei de COVID-19 s-ar putea înregistra în aprilie, spune medicul Alexandru Rafila. Specialistul a făcut o analiză pe modul în care evoluează alte coronavirusuri cunoscute, arată Digi24.

Epidemia de coronavirus. Însă, chiar dacă este asemănător cu virusul SARS din 2002-2003, coronavirusul este mult mai agresiv.

„Probabil va fi o ciclicitate. China speră să se întâmple ce s-a întâmplat la SARS în 2002. La SARS discutam de o răspândire mai mică.

Aici vorbim de o transmitere pe trei continente. Atunci e mult mai greu, noi tot sperăm. Dacă nu va fi posibilă reducerea drastică a numărului de cazuri în ţările cu transmitere comunitară, atunci o să asistăm la prelungirea de un an, doi ani, practic la gripă”, a explicat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Related posts

Un spital modular COVID a fost deschis de Gabriela Firea. Acum oferă 100 de paturi, dar vor fi disponibile 500

Constantinescu Gabriel

Medicul Adrian Marinescu: „vom ajunge în situația în care fiecare dintre noi va cunoaște pe cineva infectat cu coronavirus”

Când NU trebuie purtată masca în public, a explicat profesorul Alexandru Rafila

Constantinescu Gabriel

1 comment

Noi restricții în lupta cu coronavirus. Adunări publice sub 100 de oameni 11 martie 2020 at 13:24

[…] Epidemia de coronavirus, vârf prognozat în luna… […]

Reply

Leave a Comment