Sursa infectării cu coronavirus nu este cunoscută pentru cel de-al 17 român infectat. Bărbatul este ofițer în rezervă, nu a călătorit în Italia și nu a luat legătură cu vreo persoană legată de zonele de risc
Sursa infectării cu coronavirus nu este cunoscută pentru cel de-al 17 român infectat. Bărbatul este ofițer în rezervă, nu a călătorit în Italia și nu a luat legătură cu vreo persoană legată de zonele de risc

Sursa infectării cu coronavirus pentru ultimul din cei 17 români infectați nu este cunoscută, pentru moment, de autorități. Bărbatul de 60 de ani, pacient la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota, depistat cu coronavirus luni seara, a fost internat în 5 martie cu ”o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”, a transmis Grupul de comunicare strategică.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, iar testul pentru COVID – 19 a ieșit pozitiv.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, este în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. Pacientul susține că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim, arată PsNews.

Astfel, în cazul său, autoritățile nu au furnizat informații legate de sursa infectării cu coronavirus, fiind primul caz de acest gen. În cazul celorlalți 16 bolnavi, autoritățile știu fie sursa directă a infecției (contact cu alt bolnav), fie faptul că au venit recent din Italia.

La Spitalul Dimitrie Gerota au fost luate măsuri imediate pentru protejarea personalului și a celorlalți pacienți.

– A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului.

– A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

– Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.