Este scenariul 4 al pandemiei de coronavirus în România iar pacienții fără risc vor fi tratați acasă. Cum vor decurge vizitele medicale
Actualitate

Este scenariul 4 al pandemiei de coronavirus în România iar pacienții fără risc vor fi tratați acasă. Cum vor decurge vizitele medicale

Este scenariul 4 al epidemiei de coronavirus din România, pentru că am trecut de 2.000 de îmbolnăviri. Principalul efect este că bolnavii cu forme ușoare sau cei care nu manifestă simptome vor fi tratați acasă sau la hotel, dacă își pun în pericol familia. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a explicat cum vor decurge de acum înainte măsurile gândite pentru a decongestiona spitalele.

Medicii se vor deplasa la ei „de câte ori este cazul”, iar tratamentul va fi asigurat de către spital, a explicat medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ” Sfânta Parascheva” din Iași, potrivit Hotnews.

O strategie comună pe întreaga țară se discută la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, „noi am avut deja discuții, și Direcțiile de Sănătate Publică sigur că își vor coordona strategiile” a spus Carmen Dorobăț. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași se așteaptă ca Ministerul Sănătății să vină cu indicații suplimentare. „Noi am pus la punct o strategie locală” a mai explicat managerul Spitalului de Boli Infecțioase ” Sfânta Parascheva”

Este scenariul 4 – măsuri anti COVID-19

-Formele ușoare și asimptomaticii vor sta la domiciliu.

– Pacienții cu forme ușoare și asimptomatici vor fi tratați la domiciliu sau la hoteluri, în funcție de contextul epidemiologic al fiecăruia. Dacă au risc să transmită acasă, atunci categoric, se judecă de la caz la caz. Formele medii și cele cu risc vor ajunge în spitale, iar formele de terapie intensivă vor fi tratate la terapie intensivă.

– Medicamentele, tratamentul lor va fi asigurat de către spital.

– De asemenea, va trebui să găsim, la nivelul fiecărui centru regional, o zonă care să se îngrijească de pacienții infectați cu COVID 19 pentru boli interne și respectiv pentru afecțiuni chirurgicale. Cei pozitivi pot în orice moment să aibă și alte afecțiuni și atunci trebuie deschise niște orizonturi în privința asta.

– Asimptomaticii vor fi urmăriți prin telefon de medici, iar dacă nu au nicio problemă, în momentul retestării, se deplasează un cadru de al nostru echipat să facă retestarea.

– Pentru cei cu forme ușoare, de asemenea, se dă tratamentul, se urmărește prin medic și se merge la ei ori de câte ori este cazul sau în momentul în care se face retestarea.

„Vom vedea dacă vor veni niște indicații mai specifice de la Ministerul Sănătății. Deocamdată ni s-a spus că formele ușoare și medii vor fi îngrijite la domiciliu/la hotel, în funcție de contextul fiecăruia, și de aici vom manageria de la caz la caz în funcție de situație. Și bineînțeles, fiecare vizită a medicului va fi făcută cu semnătura pacientului respectiv, că s-a făcut și s-a finalizat vizita respectivă. Am făcut echipe, eu am gândit echipă pentru așa ceva – un medic coordonator, să nu fie haos, să fie ordine.”, a precizat medicul Carmen Dorobăț.

Related posts

Spitalele cu secții de terapie intensivă trebuie pregătite pentru coronavirus, a cerut premierul Ludovic Orban

Raed Arafat: Relaxarea nu a început deja iar pericolul coronavirusului nu a trecut

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa. Ce spune un oficial OMS

Constantinescu Gabriel

Cum ne salvam din toamna ? (5) Creier, bani și solidaritate!

Constantinescu Gabriel

Traian Băsescu prevestește epidemie de coronavirus: „Să ferească Dumnezeu să avem câteva sute de cazuri pe zi”

Coronavirusul se transmite ușor în perioada de incubație. Exact asta s-a întâmplat la Suceava, spune dr. Alexandru Rafila

3 comments

Românii care nu-și plătesc facturile nu trebuie deconectați 1 aprilie 2020 at 11:04

[…] Este scenariul 4 al pandemiei de coronavirus… […]

Reply
25 de polițiști de la Secția 19, în izolare din cauza coronavirusului 1 aprilie 2020 at 12:15

[…] Este scenariul 4 al pandemiei de coronavirus… […]

Reply
Vaccinul pentru coronavirus nu va fi disponibil mai devreme de un an 1 aprilie 2020 at 12:47

[…] Este scenariul 4 al pandemiei de coronavirus… […]

Reply

Leave a Comment