Eugen Teodorovici a cerut Tribunalului București să fie recunoscut drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților care încă este în funcție. Teodorovici a formulat o solicitare către Tribunalul București și Autoritatea Electorală Permanentă, în contextul în care Marcel Ciolacu este președintele interimar al partidului și candidează la alegerile interne pentru funcția pe care să o ocupe statutar.

Demersul lui Orlando Teodorovici, odinioară apropiat de fosta conducere al PSD în frunte cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, nu este de mirare având în vedere conflictul fățiș cu Ciolacu și susținătorii săi dar și faptul că și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PSD

„În considerarea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție,

Vă solicit să luați act de cele mai sus indicate și de faptul că subsemnatul dețin în mod legal și statutar funcția de președinte executiv al PSD, cu atribuțiile pe care Legea nr. 14/2003 și Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.

Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de art. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003”, arată unul din documentele oficiale pe care Orlando Teodorvici le-a publicat pe contul său de Facebook.

Orlando Teodorovici susține că nu e legală candidatura lui Ciolacu

Eugen Teodorovici a cerut recunoașterea calității sale la tribunal și a explicat pe rețeaua de socializare și a denunțat din nou „conducerea ilegală a PSD”.

„Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 și a Statutului PSD! Am cerut în repetate rânduri organizarea corectă a alegerilor pentru conducerea PSD!

Tăcerea conducerii ilegale a PSD a fost răspunsul pentru toți membrii și susținătorii acestui partid!

A fost și este indiferență și insultă la adresa celor care au așteptări din partea celor ce se consideră «reformatorii» PSD!

Astăzi am cerut Tribunalului București să restabilească legalitate!!

De ce este necesar acum acest demers?

Pentru că nu trebuie să validăm alegerea în mod nestatutar și nedemocratic a președintelui PSD, printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua sau anula șansele altor potențiali candidați!”, a explicat Orlando Teodorovici.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul