Facturile la electricitate și gaz vor putea fi plătite în rate, la toți furnizorii
Facturile la electricitate și gaz vor putea fi plătite în rate, la toți furnizorii

Facturile la electricitate și gaz vor putea fi plătite în rate, la toți furnizorii, în urma unei decizii ANRE. Autoritatea de reglementare în energie va impune acest lucru în anumite condiții.

ANRE obligă furnizorii să accepte plata în rate la gaze și curent. Ce a declarat Zoltan Nagy-Bege

Furnizorii de energie electrică și gaze o să aibă obligația de a accepta plata în rate, a transmis ANRE prin vicepreședintele Zoltan Nagy-Bege, ANRE, marţi, potrivit B1TV.

Propunerea este ca în situațiile în care furnizorii de energie electrică, dacă emit facturi care includ o perioadă mai mare decât o lună sau nu respectă termenul de facturare prevăzut în contractul cu clientul, atunci la cererea clienților, vor fi obligați să acorde plata eşalonată pentru o perioadă cel puțin egală cu perioada facturată.

Deci, dacă emite o factură cu consumul a două luni atunci practic, la cererea clientului, va fi obligat să acorde o plată în două rate”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie.

Oricum, mai mulți furnizori ce au întârziat să emită facturile au anunțat că aveau în plan plătirea eșalonată, chiar și fără obligația aprobată și impusă de către ANRE.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *