Ambuteiaje

Confort Urban, firma controlată de Consiliul Local Constanța achiziționează un sistem de monitorizare a traficului rutier în valoare de peste 8 milioane de euro. Este vorba despre sistemul integrat adaptiv de management al traficului și prioritizare a transportului public în municipiul Constanța.

Sistemul integrat va consta în amenajarea Centrului de Comandă și Control și integrarea a 29 de locații, intersecții și treceri de pietoni semaforizate, în cadrul sistemului de management adaptiv al traficului rutier și monitorizare. Sistemul de management al traficului va fi realizat pe un concept modern, bazat pe o arhitectură de senzori de monitorizare a traficului în fiecare intersecție, și automate de trafic adaptive. Același sistem de comunicații va asigura transmiterea datelor video captate de camerele de supraveghere către centrul de comandă și control al traficului, în care vor putea fi urmărite imagini în timp real.

În cadrul contractului se vor realiza:

– Lucrări de amenajare interioară și dotare a Centrului de Comandă și control, constând în adaptarea instalației de iluminat, realizarea instalației de curenți slabi formată din: rețea de date și voce, sistem control acces, sistem detecție și stingere incendiu, inclusiv configurarea, montajul și punerea în funcțiune a echipamentelor și infrastructurii necesare aferente sistemelor de management și monitorizare.

– Lucrări pentru integrarea în sistemul de management a celor 29 de intersecții și treceri de pietoni semaforizate, constând în asigurarea semnalizării verticale și orizontale, inclusiv amplasarea și conectarea echipamentelor de semaforizare și management de trafic.

Valoarea totală a investiției este de 40 de milioane de lei, cu TVA, adică 8,2 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fonduri bugetare alocate de Consiliul Local Constanța.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *