Falsuri cu tichete de vacanță. Mai bine de o mie de polițiști și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt vizați într-o anchetă pentru folosirea ilegală a unor tichete de vacanță, pe parcursul mai multor ani.

Dosarul în care se efectuează cercetările a fost deschis pentru înșelăciune, fals și uz de fals, relatează B1TV.

Pentru o singură persoană valoarea unui tichet de vacanță este de 1.450 de lei anual, valabil pentru angajații MAI.

O mie de polițiști, jandarmi și pompieri din Cluj sunt vizați în acest dosar de uz de fals cu tichete de vacanță. Aceștia apelau la cunoștințe care dețineau unități de cazare, pentru a le elibera facturi false și își însușeau banii.

În realitate, beneficiarii tichetelor nu stăteau cazați nicio noapte în respectivele pensiuni sau hoteluri. Mai mult decât atât, în urma anchetei, s-a descoperit că două agenții de turism fictive ar fi fost implicate în proces, eliberând astfel de facturi.

Falsuri cu tichete de vacanță. Ancheta este instrumentată de Parchetul Tribunalului Cluj, unde vor avea loc audieri.

Tichetele de vacanță au devenit o sursă de profit pentru unii „antreprenori”. Mai mulți proprietari ai unităților de cazare au atestat în mod fictiv cazarea unor beneficiari de vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță sunt bonuri valorice care angajatorii le pot oferi salariaților cu contract individual de muncă. Ele pot fi folosite apoi de angajați pentru a achita costurile vacanțelor pe care și le fac în România. Voucherele de vacanță sunt nominale și netransmisibile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *