Festivalurile din 2021 se află sub semnul întrebării cu privire la posibilitatea ca ele să se desfășoare, dar mulți dintre organizatori au vândut deja bilete și se va lăsa cu scandal dacă condițiile epidemiologice nu permit dezvoltarea acestora, este de părere șeful DSU, Raed Arafat.

Maxim 100 – 150 de persoane vor putea participa la un eveniment, nicidecum zeci de mii, câte vin de obicei la astfel de concerte, dacă actualele restricții se vor menține, astfel că secretarul de stat Raed Arafat a criticat vânzarea biletelor de acum.

S-a supărat cineva pe mine că am zis că nu e sigur că veţi putea organiza concerte cu zeci de mii de oameni şi imediat a ieşit unul de la Cluj să comenteze că Arafat nu se pricepe la industrie. E adevărat, mă pricep mai mult la medicină. Ei au început să anunţe vânzarea de bilete, când noi nici nu ştim cum o să fie la vară şi o să ajungem la faza în care din nou o să iasă scandal cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Secretarul de stat a subliniat că organizatorii de festivaluri trebuie să-i avertizeze pe oameni că-și cumpăr biletele pe riscul lor.

Raed Arafat a explicat apoi că situația este imprevizibilă și nimeni nu poate știe dacă nu cumva în vară vom avea un nou vârf al infectărilor: „Noi trebuia să fim corecţi şi să spunem atenţie şi asta este!”.

„Sunt două – trei – patru festivaluri care se fac pe an despre care acum nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile, ci pentru că e posibil să nu puterm permite un număr mai mare de 50 – 100 – 150 de oameni la o activitate împreună. Asta e problema!”, a subliniat șeful DSU.

El consideră că cine decide organizarea festivalurilor trebuie să îşi asume şi faptul că acestea nu se vor putea desfăşura.

Festivalurile din 2021 au fost anunțate deja

Declarațiile lui Raed Arafat vin în contextul în care organizatorii festivalurilor Neversea şi Untold au anunţat deja organizarea acestora în vară, la Constanţa şi Cluj-Napoca.

Edy Chereji, directorul de comunicare al celor două festivaluri, a avertizat că toată industria ar putea avea de suferit și s-a plâns că autoritățile nici măcar nu încearcă să găsească soluții.

Am fost tot timpul un partener al autorităţilor, am respectat şi am îndrumat oamenii să respecte toate măsurile în toată această perioadă. Am fost şi suntem de bună credinţă! Dar în acelaşi timp nici nu mi se pare normal ca dumnealui să nu arate nici un interes în exerciţiul de a gândi un plan de măsuri care să ne permită repornirea în vara acestui an! Măcar să încercăm acest exerciţiu! Suntem în aceeaşi situaţie de 11 luni! Nu avem voie să ne desfăşurăm activitatea, dar şi mai trist chiar nu există nici o evoluţie în găsirea unor soluţii pentru restartarea sectorului cultural?!?”, a scris Edy Chereji, pe Facebook.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *