Vaccinarea profesorilor este foarte importantă spune Florin Cîțu
Vaccinarea profesorilor este foarte importantă spune Florin Cîțu

Vaccinarea profesorilor este foarte importantă în contextul începerii școlilor, spune premierul Florin Cîțu, care a făcut un apel către aceștia să se imunizeze. Iar părinților le-a transmis să-și țină copii acasă dacă aceștia prezintă simptome ale infecțiilor respiratorii.

Școlile din aproape toată România, cu excepția localităților aflate în carantină, s-au redeschis de luni cu prezența fizică a elevilor în clase, iar premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj atât părinților cât și profesorilor.

Premierul Florin Cîțu i-a îndemnat pe profesori să accepte vaccinul anti-COVID-19, că e spre binele lor și a celor din jurul lor. Vaccinarea profesorilor este esențială pentru scăderea numărului de cazuri de coronavirus, a transmis Cîțu.

Fac apel către părinți: când vedem simptome la copii ca de gripă, e recomandat să rămână acasă. Vom depune toate eforturile și vom monitoriza școlilor, dar fără implicarea părinților acest lucru nu se poate face. Fac apel către profesori să se vaccineze. E important pentru sănătatea lor, a copiilor și a tuturor. E important să avem un an școlar fără probleme”, a declarat prim-ministrul.

Florin Cîțu le recomandă părinților să semneze și formularul prin care sunt de acord cu testarea elevilor la școală, cu teste rapide, dacă aceștia prezintă simptome de infecții respiratorii.

E recomandat, ca să fie cât mai simplă procedura dacă în școală se depistează un copil cu simptome. Până atunci, e mai important ca părinții să fie atenți și dacă e un copil cu simptome, să rămână acasă. Dacă un copil are simptome și trebuie testat, va trebui să fie completat” a precizat Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *