Gabriela Firea explică ce se va întâmpla cu bucureștenii în următoarea perioada. Primarul capitalei a propus două proiecte ce vizează testarea bucureștenilor pentru coronavirus. Cele două proiecte au fost dezbătute în cadrul Consiliului General al Municipiului București. Astfel, peste 20.000 de locuitori ai capitalei vor fi testați. “Cele doua proiecte vor oferi o imagine clara asupra gradului de raspandire a noului coronavirus in Municipiul Bucuresti”, spune Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În cadrul consiliului, edilul capitalei nu a uitat să mulțumească social-democraților. Totodată, aceasta s-a prezentat nemulțumită de colaborarea cu consilierii PNL din ultimii ani. “Vreau sa multumesc consilierilor PSD, ALDE si PMP pentru votul dat in favoarea acestui proiect. Asa cum ne-am obisnuit deja in 4 ani de zile, proiecte foarte bune pentru bucuresteni sunt blocate de consilierii USR si PNL. Cautand diverse motive se abtin sau voteaza impotriva. Este o mare dezamagire pentru ca nici macar acum, in plina pandemie, unii dintre politicienii nostri de la nivel local nu reusesc sa isi depaseasca orgoliul si interesele politice. Nu reusesc sa fie corecti fata de bucuresteni”, adaugă primarul.

Firea explică cum va decurge testarea.

Gabriela Firea le prezintă internauților cum va decurge acest proiect și câți oameni vor fi testați. “11 000 de bucuresteni inscrisi voluntar, cu teste PCR normale, nu rapide care pot da erori. 10 500 de bucuresteni desemnati prin esantionare de catre INSP, testati pentru a se depista anticorpii la gripa noua.”, spune Firea.

Primarul capitalei menționează că testele vor fi decontate de PMB. Contravaloarea unui test SARS-COV-2 este de 200 lei. Bugetul total alocat acestui proiect este de 2,233 milioane lei.

Cel de al doilea proiect propus privind realizarea testelor de anticorpi urmează să fie realizat în colaborare cu cele șase primării de sector. “Am achizitionat testele. Am pregatit cadrele medicale. Am pregatit intreaga infrastrucura si avem la dispozitie cabinetele de medicina scolara care pot sa realizeze acele testari de anticorpi in conditii de siguranta pentru pacienti. De asemenea avem esantioanele care au fost realizate de catre specialistii de la INSP pentru fiecare sector in parte”, încheie Gabriela Firea.

 

 

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul