florin cîțu

Premierul Florin Cîțu a fost prezent, luni, la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, alături de ministrul Sorin Cîmpeanu. Premierul a dansat și a cântat pe melodia celor de la Voltaj „Tânăr vreau mereu să fiu” cu elevii și a făcut poze cu aceștia.

În discursul de la deschiderea școlii, Florin Cîțu a declarat că săptămâna aceasta Guvernul va adapta și implementa programul România Educată, cel mai amplu program de reformă dezvoltat de Administrația Prezidențială.

Apoi, a dansat și a cântat pe melodia celor de la Voltaj „Tânăr vreau mereu să fiu”, la ceremonia de începere a noului an școlar, iar la final a făcut mai multe selfie-uri cu elevii, potrivit Antena 3.

„Ce bine e să ne întâlnim aici în format fizic, depinde doar de noi să rămânem aşa tot anul. Am încredere că veţi face tot ce ţine de voi să rămânem în format fizic anul acesta, din partea mea aţi văzut că este scenariul meu de bază”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

„Dragi elevi, profesori, mă bucur să marchez deschiderea anului şcolar 2021 – 2022 aici, la Colegiul Naţional «Gheorghe Lazăr» din Bucureşti.Dincolo de performanţele cunoscute ale elevilor, (…) liceul vostru este primul din Capitală care-şi asumă, începând de azi, startul unei reforme profunde. (…) Este extraordinar că alegeţi să implementaţi un program-pilot care înseamnă un model curricular de secol XXI. Un program-pilot bazat pe coordonatele definite în proiectul «România Educată»”, a afirmat prim-ministrul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a adăugat că acest program înseamnă un proces de predare, învăţare, evaluare „mai apropiat” de cerinţele şi exigenţele unui învăţământ modern, centrat „în mod real” pe elev.

„E nevoie să ne concentrăm cu adevărat pe dezvoltarea unor competenţe relevante. Prin acest pas definim începutul unei reforme profunde în domeniul educaţiei din ţara noastră”, a subliniat Florin Cîţu. Reformele preconizate în domeniul Educaţiei au surse de finanţare multiple – PNRR, bugetul de stat şi fonduri europene, a completat prim-ministrul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *