Alina Gorghiu, vicepreședintele PNL, a trimis Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului o solicitare prin care cere organizarea unei ședințe a BPR pentru a clarifica dacă președintele Senatului, Anca Dragu, a condus ședința plenuluI reunit din 9 septembrie sau regulamentul a fost încălcat, iar dacă da, atunci BPR să stabilească cine a fost vinovatul, se arată într-un document obținut de G4Media.ro.

„Solicit să mi se comunice documentul în baza căruia ședința de plen reunit a fost condusă de doamna președinte Anca Dana Dragu din partea Senatului și de doamna vicepreședinte Cristina-Mădălina Prună din partea Camerea Deputaților, În cazul în care acest document nu există, solicităm Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să decidă cine se face vinovat pentru încălcarea Regulamentului”, a transmis Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu vrea sancționarea parlamentarilor AUR

Totodată, Alina Gorghiu cere sancţionarea parlamentarilor AUR implicaţi în “agresiunea” asupra liberalului Florin Roman din şedinţa de plen reunit de săptămâna trecută şi delimitarea publică de astfel de comportamente.

“Trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei ţări europene! Ceea ce s-a petrecut în şedinţa de plen din 9 septembrie nu are voie să se mai repete vreodată. Aşadar, am solicitat, printr-o adresă depusă la Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o delimitare categorică şi publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României faţă de AUR”, spune Alina Gorghiu.

„Şi sancţionarea parlamentarilor implicaţi în agresiunea domnului Florin Roman, mandatat de către preşedintele Camerei Deputaţilor să îi preia atribuţiile la respectiva şedinţă. Doar aşa vom stopa glorificarea violenţei şi a urii în Parlamentul României”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

În adresa trimisă conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, Gorghiu menţionează că în şedinţa de plen reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului din ziua de 9 septembrie au avut loc “evenimente grave”, în care “Florin-Claudiu Roman a căzut victimă unor gesturi violente din partea reprezentanţilor partidului extremist AUR, iar împotriva celorlalţi parlamentari PNL au fost agresiuni verbale”.

“Escaladarea de săptămâna trecută a acţiunilor acestui partid politic nu ar fi fost însă posibilă fără legitimarea oferită din partea USRPLUS, prin asumarea publică a unor iniţiative politice şi a unei agende parlamentare comune”, a afirmat Alina Gorghiu în scrisoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *