Florin Cîțu a explicat alianța cu PSD. Spunea că nu va face niciodată
Florin Cîțu a explicat alianța cu PSD. Spunea că nu va face niciodată

Florin Cîțu a explicat alianța cu PSD, după ce nu cu mult timp în urmă afirma public că o alăturare cu social-democrații este exclusă atât timp cât el va fi președintele partidului.

Acum o lună și jumătate, la Congresul PNL, Florin Cîțu spunea că atâta timp cât va fi președintele partidului nu va face o alianța că PSD, acesta se vede nevoit să se alieze cu social democrații și să guverneze împreună. Întrebat cum va explica această alianță celor care au votat PNL tocmai pentru opoziția făcută social democraților, Cîțu a spus că de vină sunt cei de la USR care au demis guvernul votând moțiunea PSD.

Florin Cîțu a explicat alianța cu PSD. Trebuie să ne uităm cum am ajuns astăzi aici. Din păcate foștii parteneri au dat mâna cu PSD, nu au mai dat mâna cu noi și suntem azi aici când trebuie să facem o guvernare pentru români. Le spunem celor care ne-au votat că niciuna dintre măsuri nu va fi diluată în această guvernare. Vom merge în această guvernare să asigurăm că nu le vor crește taxele”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

Acesta a transmis și un mesaj pentru cei care au votat PNL. „Nu vom abdica (…) de la principii”, a spus liderul PNL.

Dacă această guvernare înseamnă să stăm astăzi lângă PSD, asta este, în acest moment asta este soluția peste România. Dar e foarte important să știe cei care ne-au votat că nu vom abdica niciun moment de la acele măsuri și principii pentru care ne-au votat. USR nu a vrut cu Partidul Național Liberal și am venit în partea cealaltă. Nici aici nu este cristalizată soluția, încă se negociază”, a mai declarat Florin Cîțu.

Pe 25 septembrie, la Congresul PNL, Florin Cîțu declara că niciodată nu va face o alianță cu PSD, „cel mai mare inamic”.

Eu nu vă voi propune niciodată să facem din PNL o copie a PSD. Niciodată. Noi suntem PNL. (…) Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie Votați PSD! Niciodată. Cum aș putea când PSD este și va rămâne cel mai mare inamic al PNL”, spunea Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *