Florin Cîțu ar putea să fie ministru într-un guvern Cioloș, spune vicepreședintele USR, Dan Barna. Acesta a precizat că formațiunea l-a contestat pe Cîțu în calitate de premier, dar nu are nimic împotrivă să continue într-un cabinet în care acesta să joace rolul de ministru.

Criza politică a pornit de când Florin Cîțu l-a demis pe ministrul justiției, Stelian Ion, pe 1 septembrie, iar colegii acestuia și-au dat demisiile din guvern, în urmă cu mai bine de o lună.

Florin Cîțu ar putea să fie ministru. Întrebat marți seară la TVR 1 dacă în echipa guvernamentală ar putea fi și Florin Cîțu, Dan Barna a răspuns: „Este o variantă… Asta este decizia celor de la PNL cum își vor propune echipa guvernamentală dacă ajungem în etapa aceea. Noi am spus foarte clar și aceasta este poziția: Florin Cîțu nu mai are sprijinul nostru în calitate de premier. Restul negocierilor pot să evolueze, dacă ajungem în etapa de negocieri, în diverse feluri. Aici nu asta este problema de fond”, relatează B1TV.

Vicepreședintele USR spune că la ora actuală mingea este în terenul foștilor parteneri de coaliție.

În momentul de față, într-adevăr, mingea este la foștii noștri parteneri de coaliție, la PNL și la UDMR, care au opțiunea să accepte o variantă prin care, într-adevăr, niciun alt lider PNL nu îl ocolește pe președintele proaspăt ales al PNL. Putem avea un premier Dacian Cioloș și o echipă de guvernare pe care să o construim împreună și atunci am putea ieși din criză la modul foarte elegant”, a adăugat Dan Barna.

Potrivit vicepreședintelui USR, dacă discuțiile pentru refacerea coaliției eșuează, partidul va cere încrederea Parlamentului pentru un guvern propriu.

Dacian Cioloș va avea miercuri o întâlnire cu președinții PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, conform precizărilor făcute de premierul desemnat. La întâlnire va participa și Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *