Un guvern minoritar USR este una din variantele de realizare, consideră vicepreședintele formațiunii, Dan Barna. Negocierile începute de marți cu formațiunile politice pentru numirea unui guvern au fost un eșec. Cu PSD și AUR, nu e loc de dialog, iar cu PNL și UDMR dialogul e în impas.

Dan Barna, vicepreședinte USR, a declarat marți seara, că USR este gata să facă un  guvern minoritar USR, pe care să-l conducă.

„Depinde ce ce va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după-amiază, dacă se deschid negocierile. Pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede”, a afirmat Barna marți seară, citat de B1TV.

Întrebat dacă USR va trece la elaborarea unui cabinet propriu, Dan Barna a răspuns: „Categoric, care s-ar putea să fie pe vineri sau cel mai târziu luni”.

Dacian Cioloș a declarat pentru B1 TV că se bazează pe susținerea din PNL și USR, iar un dialog cu PSD și AUR este respins categoric.

„Retorica asta ironică, cu să discutăm noi cu PSD și cu AUR, mă rog, până la urmă e treaba lor dacă vor să o tot repete. Dacă vor să discutăm serios, noi am spus tot timpul că intenția noastră este să refacem această coaliție. Am și explicat la vremea respectivă de ce nu mai putem continua cu Florin Cîțu ca premier. Florin Cîțu e președinte al PNL, după cum vedeți mă întâlnesc cu el, nu e nicio problemă”, a declarat Dacian Cioloș.

Primele semnale cu privire la un eșec total al negocierilor dintre PNL și USR au apărut deja, în urma Biroului Permanent Național de marți seara. Florin Cîțu și echipa sa ar fi decis să se dezică de Dacian Cioloș și formațiunea sa.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *