Florin Cîțu aruncă cu săgeți către Alexandru Rafila și PSD
Florin Cîțu aruncă cu săgeți către Alexandru Rafila și PSD

Florin Cîțu aruncă cu săgeți către Alexandru Rafila și PSD, vorbind despre certificatul verde și creșterea numărului infectărilor cu coronavirus.

Președintele PNL a declarat că cei care criticau în vară guvernul și astăzi au puterea de decizie nu își asumă nicio măsură, nici măcar cere pe care le solictau atunci guvernului PNL.

Florin Cîțu aruncă cu săgeți. „Mă uit și eu ca orice român la situație și văd creșterea numărului de persoane infectate, scăderea numărului de persoane vaccinate. Eu știu că în vară eram acuzați de oameni care astăzi au puterea deciziei, că nu creștem campania de vaccinare, că sunt persoane care sunt infectate în număr mare. Astăzi vedem același lucru fără niciun fel de soluții.

Ministrul Sănătății este acolo pentru a rezolva problema care este astăzi. Avem un număr foarte mare de persoane infectate , un număr mic de persoane vaccinate.

Să nu ne învârtim în jurul certificatului, trebuie să ne uităm la soluții care să ducă la obiective, de a avea mai puține persoane vaccinate. Aici am eu o problemă, că nu văd obiectivul. Oricum, evaluarea o face premierul”, a declarat marți Florin Cîțu, citat de B1TV.

Vaccinarea „și-a dovedit limitele în ceea ce privește prevenirea transmiterii virusului” a spus recent Alexandru Rafila, vorbind despre inutilitatea unei a patra doze la acest moment.

„Sincer, din punct de vedere profesional, faptul că producătorii nu au reușit într-un timp scurt să adapteze vaccinul la variantele circulante nu cred că constituie argument pentru o doză suplimentară.

În timp, dacă vor apărea noi tulpini, dacă va exista o adaptabilitate a vaccinului când apar noi variante, putem discuta despre vaccinarea la grupele vulnerabile, ca în cazul infecției gripale, dar nu cred că are rost în acest moment discuția legată de doza 4, în utilizarea aceluiași tip de vaccin care și-a dovedit limitele în ceea ce privește prevenirea transmiterii. E clar că trebuie să folosim vaccinarea pentru a evita formele grave și decesul”, a declarat Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *