Vasile Petrariu, șeful sindicatului din STB implicat în greva din ultimele zile a ajuns la audieri ca să dea explicații pentru greva de cinci zile care a paralizat Bucureștiul. Liderul principalului sindicat din STB a venit la Poliția Transporturi însoțit de un avocat.

Vasile Petrariu trebuie să dea explicații în legătură cu greva pe care judecătorii au declarat-o ilegală, prin două decizii.

Petrariu a fost citat în calitate de martor și a venit însoțit de un avocat, relatează Digi24.

În acest dosar se fac cercetări pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

În ultimele zile, au mai fost chemați la audieri și alți membri ai sindicatului, dar aceștia au refuzat să facă declarații. Avocatul lor a spus că ei așteaptă să vadă ce probe sunt contra lor înainte de a face declarații.

În dosar au fost citați, în total, 14 membri de sindicat.

Greva șoferilor STB a început joi și a durat până în marți dimineață.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului. Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a preluat problematica ridicată în această perioada şi va face demersuri către autorităţile decidente în vederea rezolvării acestora”, se precizează într-un comunicat al sindicaliștilor.

„La ora 7.00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieșit în traseu, conform graficului de transport. După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala și a provocat daune financiare masive Societății de Transport Bucuresști, angajații au înțeles că nu pot ignora legea și obligațiile pe care le au față de cetățenii din zona metropolitană București Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, a căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătățirea condițiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineață”, a transmis marți dimineața STB.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *