Slujba din carantină pentru IPS Teodosie, după trei amenzi primite
Slujba din carantină pentru IPS Teodosie, după trei amenzi primite

Slujba din carantină pentru IPS Teodosie, care a fost nevoit să se supună regulilor sanitare impuse de Guvern. Arhiepiscopul Tomisului a anunțat că va oficia slujba online, din izolare, după ce luni a primit trei amenzi pentru încălcarea carantinei. Fața bisericească susține însă că decizia de carantinare i s-a comunicat după ce a primit amenzile, astfel că se consideră nedreptățit și va ataca sancțiunile în instanță.

Slujba din carantină de marți, 25 ianuarie, respectiv Sfânta Liturghie, va fi oficiată de IPS Teodosie de la adresa declarată pentru carantină.

„Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale ‘Sf. Ap. Petru și Pavel’ din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului”, a transmis Arhiepiscopia, marți într-un comunicat.

Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei Arhiepiscopale.

Carantină pentru IPS Teodosie. Nu e infectat, dar a intrat de curând în România

Luni, IPS Teodosie s-a ales cu trei amenzi, fiecare în valoare de 3.000 de lei. Înaltul prelat va contesta sancțiunile. Arhiepiscopul Tomisului figurează carantinat din data de 21 ianuarie, dar decizia DSP i-a fost comunicată preotului abia luni, 24 ianuarie, când a fost și amendat. El a primit sancțiunile după ce a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, luni.

Reprezentanții BOR susțin că amenzile nu sunt justificate, cu atât mai mult în contextul în care preotul este perfect sănătos. Înainte de plecarea în Iordania, dar și la revenirea în România, Arhiepiscopul a fost testat și rezultatul a fost negativ.

Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.

În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare.

Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *