Premierul Florin Cîțu i-a criticat din nou pe foștii parteneri de coaliție USR PLUS pentru că „legitimează” un partid antivaccinist în plină pandemie, susținând împreună moțiunea de cenzură, și că nu iau atitudine față de acțiunile împotriva vaccinării ale celor de la AUR.

„România a avut o campanie antivaccinare susținută puternic. Un partid care a susținut această campanie antivaccinare a ajuns în Parlamentul României, iar acel partid astăzi a fost aruncat pe scena principală de un fost coleg de coaliție de guvernare”, a spus Florin Cîțu.

„Și aici este o problemă majoră – și ar trebui să fim responsabili pentru ceea ce facem. Nu poți să legitimiezi în pandemie un partid care este antivaccinist doar pentru că ai un obiectiv politic. Acestea sunt lucruri pentru care oamenii politici trebuie să fie responsabili. Și nu i-am văzut pe cei de la USR să iasă public să condamne acțiunile celor de la AUR care sunt împotriva vaccinării”, a adăugat Florin Cîțu.

Totodată, Florin Cîțu spune că vrea să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8%, care să se aplice mai repede de 1 ianuarie 2022: de la 1 decembrie sau chiar 1 noiembrie anul acesta.

“Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc – fiind un an special – dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am”, spune Florin Cîțu.

„Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit”, a declarat Florin Cățu joi seară la TVR 1.

Leave a comment

Lasă un răspuns