Florin Cîțu a declarat la Digi24 că la cel mai mic derapaj de la programul de guvernare, PNL se va reuni și va decide dacă merge mai departe în coaliția de guvernare alături de partidul condus de Marcel Ciolacu.

Noul președinte al Senatului Florin Cîțu a spus că motivul pentru care PNL s-a aliat cu PSD pentru a forma un Guvern este acela că România traversa o perioadă dificilă și a fost nevoie de „un compromis”.

„Trebuie să ne gândim că era o situaţie dificilă în România, ne trebuia un guvern şi am încercat toate  opţiunile.  Votul final a fost pentru o guvernare stabilă, în care putem  avea voturi stabile, pentru a duce la realizarea programului de guvernare”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, 2 decembrie.

„În momentul în care văd cel mai mic derapaj în ceea ce privește stabilitatea economică, statul de drept, venim în PNL și luăm o decizie: mergem mai departe? Dacă vom lua o decizie că mergem mai departe, cum mergem mai departe? Este foarte simplu: nu este o coaliție cu un cec în alb, nu este o coaliție necondiționată”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.

„PNRR-ul nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL”

Întrebat dacă a început bine coaliția, Florin Cîțu a răspuns:

„Din punctul nostru de vedere, da” și a adăugat că pune pe seama euforiei de început declarațiile aparent critice care au apărut din partea partenerilor de guvernare de la PSD: „Sunt sigur că ele vor dispărea în perioada următoare. Sunt declarații venite într-un moment euforic. Vom merge mai departe și ele vor dispărea”.

Florin Cîțu a precizat că renegocierea PNRR ar fi o „linie roșie” peste care nu se va trece.

„PNRR-ul nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL. Acolo sunt nevoile românilor. Sunt 64 de reforme în PNRR pentru care primim finanțare de la Uniunea Europeană. Adică noi să dăm cu piciorul la 30 de miliarde de euro, doar pentru că a fost negociat de cine nu trebuie? Nu înțeleg. În programul de guvernare nu există nicio renegociere”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *