Premierul interimar Florin Cîțu anunță că România are un PIB pe cap de locuitor mai mare decât Ungaria și că urmează să depășească și Polonia, dacă economia va merge în același ritm. România are cea mai bună redresare economică din Europa, mai spune premierul.

„În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Cîțu: În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor

„Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate”, a continuat Florin Cîțu.

Florin Cîţu a spus, după şedinţa BEX al PNL, că Guvernul „are șanse” să treacă de Parlament și că strategia este negocierea cu fiecare parlamentar în parte, aceeaşi strategie care a fost folosită când a fost dat jos Guvernul Dăncilă.

„Acest Guvern va trece. Este un guvern care va avea susținere. Vom avea un program de guvernare care vine cu soluții pentru România”, a spus Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Ciucă a spus că a decis să meargă în Parlament cu lista Guvernului și cu progamul de guvernare pentru că până miercuri mai este timp de reflecție pentru parlamentari.

Premierul desemnat a adăugat că prin votarea acestui Guvern „se poate câștiga timp, astfel încât partidele politice să poată să discute pentru compatibilizarea proiectelor politice comune”.

Conducerea PNL a aprobat lista de miniștri din Guvernul Ciucă și programul de guvernare. A fost o singură abținere pentru lista de miniștri, în timp ce programul a fost aprobat în unanimitate, a spus președintele PNL.

Leave a comment

Lasă un răspuns