Fost șef de poliție controversat, intrat în USR. Viorel Salvador Caragea a fost bănuit chiar și de legături cu Mafia Italiană
Fost șef de poliție controversat, intrat în USR. Viorel Salvador Caragea a fost bănuit chiar și de legături cu Mafia Italiană

Un personaj controversat, fost șef de poliție, a intrat în USR. Viorel Salvador Caragea este un polițist pensionar, care din 2017 cochetează cu politica. A candidat atunci independent la Primăria Târgu Jiu, fără însă a avea succes.

Subordonații l-a acuzat în repetate rânduri de abuzuri pe Caragea, iar presa locală de legături cu membri temuți ai mafiei italiene.

Fostul polițist a condus IPJ Gorj timp de șase ani, după care a fost mutat la Centrul Chinologic de la Sibiu, de unde s-a și pensionat în anul 2017, cu o pensie de 10.000 de lei, așa cum chiar el a declarat în cadrul unei emisiuni. Și subordonații de aici l-au contestat, aceștia semnând un memoriu adresat Ministerului că poate fi acuzat de „atentat la siguranța națională“, arată psnews.ro

De-a lungul timpului, Viorel Salvador Caragea, proaspăt intrat în USR, a fost acuzat în mai multe rânduri de amenințare, de către oameni de afaceri locali.

În iunie 2013, sătul de presiunile la care era supus, un om de afaceri gorjean, Mihai Râmescu, a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de abuzurile şefului IPJ Gorj, susținând că de aproximativ doi ani era hărțuit, monitorizat și că a ajuns să îi fie frică să mai meargă singur pe stradă. Acesta a mai spus că de-a lungul timpului, puterea și influența lui Viorel Salvador Caragea erau atât de mari, încât din arhivele electronice ale mai multor publicații gorjene au dispărut articolele compromițătoare scrise despre el. În 2013, în urma acestor plângeri, fostul șef IPJ Gorj a fost cercetat de corpul de control al ministrului de interne.

În 2017, presa gorjeană amintea de faptul că doi mafioți italieni, cu un trecut infracțional cutremurător, erau găzduiți într-una dintre casele familiei fostului comandant al IPJ Gorj. Unul dintre ei, Riccardi Orlandino, avea 31 de condamnări în Italia şi făcea parte din una dintre cele mai sângeroase organizaţii mafiote din Peninsulă.

Viorel Salvador Caragea a fost, în perioada 1994 – 2000, ofiţer operativ şi specialist la poliţia rutieră, în cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, apoi a fost promovat şef de birou.
În 2001 a devenit adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, în 2005 adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, iar din 2009 până în 2015, a fost șeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *